Husref Musemić više nije trener FK Igman!

Fudbalski klub Igman Konjic večeras je obavijestio javnost da je saradnja sa šefom stručnog štaba Husrefom Musemićem sporazumno raskinuta.

“FK Igman Konjic zahvaljuje se gosp. Musemiću na dosadašnjem i želi puno sreće i uspjeha u budućem radu”, poručili su iz Igmana.

Musemić je danas stigao na trening svog tima, ali nije govorio o svom statusu. Već nekoliko dana snažno se povezuje sa svojim bivšim klubom, FK Sarajevo, pa je čini se sada spreman da zasjedne na klupu Bordo tima.

Musemić je razgovarao sa Ismirom Mirvićem, tako da je sve izvjesnije da će vrlo brzo i Sarajevo objaviti kako je Musemić novi – stari trener.

Inače, za Musemića bi ukoliko postane trener to bilo peti put da preuzima FK Sarajevo, a jasno je da će pred njega ili nekog drugog biti postavljeni najviši ciljevi.

Do sada je Husref Musemić bio trener Igmana iz Konjica kojeg je prošle sezone ostavio u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Husref Musemić je prvo radio kao pomoćnik kod Nermina Hadžiahmetovića krajem 20. vijeka, da bi onda samostalno vodio Sarajevo na 42 utakmice od jula 2002. do septembra 2003. godine.

Ponovo je sjeo na klubu Sarajeva 2005. godine i do juna 2008. vodio ovaj tim u 83 utakmice.

Nakon toga u klub se vraća u martu 2013. godine i zadržao se do decembra iste godine, te je klub vodio u 35 utakmica.

Posljednji mandat imao je od augusta 2017. godine do decembra 2019. kada je smijenjen u trenutku kada je klub bio na prvom mjestu Premijer lige BiH, a u tom periodu vodio je 96 mečeva.

Osim Sarajeva, u trenerskoj karijeri vodio je još Olimpik, tuzlansku Slobodu, kakanjsku Mladost, Tuzla City i sada Igman iz Konjica.

Treba svakako istaći i to da je sa Sarajevom dva puta osvajao Premijer ligu BiH i dva puta Kup, dok je s Olimpikom 2009. godine bio prvi u Prvoj ligi FBiH i izborio promociju.

 

Izvor: SportSport.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)