Musemić je vratio nadu svima u Konjicu, Igman ‘pregazio’ rivala na pripremama

U Konjicu vjeruju da će Igman i naredne sezone igrati u Premijer ligi naše zemlje. U ovom klubu su doveli nekoliko pojačanja, na trenersku klupu je stigao iskusni Husref Musemić, a jučer je upisana nova pobjeda.

Rival je bio federalni prvoligaš FK Rudar Kakanj, a završilo je čak 6:1.

Sa dva pogotka istakao se Amir Velić, a po jedan su dodali Amer Drljević, Mirsad Ramić, Damir Hrelja, dok su gosti jednom zatresli i vlastitu mrežu.

Podsjetimo, Igman je prije par dana savladao FK Velež sa 1:0. Tim iz Konjica sada pripreme nastavlja u Međugorju. Jučer je stadion u Konjicu na kojem se radi punom parom posjetila i delegacija FK Željezničar.

Plavi se spremaju u Konjicu, a upravo će ova dva tima odmjeriti snage u prvom kolu nastavka sezone. U Igmanu se nadaju da će to biti u Konjicu te da će stadion dobiti zeleno svjetlo NS BiH.

Predsjednik Fudbalskog kluba Željezničar Edis Kovačević čija se ekipa već izvjesno vrijeme nalazi na pripremama u Konjicu danas je sa kolegama iz Kluba, te predstavnicima Fudbalskog kluba Igman obišao Gradski stadion i tom prilikom se, poželjevši Igmanu mnogo sreće u narednom periodu, zahvalio gradonačelniku Konjica Osmanu Ćatiću i predsjedniku Fudbalskog kluba Igman Konjic Đahidu Muratbegoviću, na toploj dobrodošlici u Konjic.

“Zahvaljujem se i našem Jasminu Badžaku i firmi Konjictrans. Mi se ovdje osjećamo kao kod kuće, vrlo smo sretni i zadovoljni i nadamo se da će ovo dugoročno postati baza FK Željezničar.

Kao delegacija Kluba obišli smo stadion i želimo našim sportskim prijateljima čestitati na ovoj obnovi, odnosno dovođenju stadiona u stanje da FK Igman može igrati svoje domaće utakmice pred domaćom publikom, što i zaslužuje.

Iz Konjica ćemo ponijeti sve lijepo i pozitivno kada se budemo vratili u Sarajevo. Konjic ima sve uslove za pripreme fudbalskih ekipa i želimo čestitati ovim ljudima na energiji, volji, želji i spremnosti da se ulaže u sport. Kao sportski radnici zahvalni smo svakom pojedincu koji je spreman da podrži sport.

Cijenimo to i zaista mogu reći da se radi o ljudima koji su zaljubljenici u sport i koji će Konjic učiniti atraktivnim na ovom planu. Sretni smo što smo tu i ne planiramo ići dalje” – kazao je Edis Kovačević, predsjednik FK Željezničar, koji je ovom prilikom poručio: “Svima u Konjicu želimo sav uspjeh.”

Igman je polusezonu okončao na posljednjem mjestu, dok je Željezničar četvrtoplasirani.

 

Izvor: sportsport.ba / facebook fk igman

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)