Nova pobjeda Igmana

FK Igman Konjic je danas na domaćem terenu pobijedio Zvijezdu 09 rezultatom 3:1 u utakmici 13.kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Na pres konferenciji nakon utakmice treneri su komentaarisali današnji susret.

Šef stručnog štaba Zvijezde 09 Mihajlo Jurasović je čestitao Igmanu na današnjoj pobjedi.

„Čestitao bih kolegi na pobedi, svojim igračima na zalaganju jer su dali koliko su mogli na izuzetno teškom terenu. Što se tiče utakmice zaista su uslovi bili teški. Ekipa Igmana se bolje snašla u nekim segmentima igre i zaluženo pobedila utakmicu. Nije bilo nešto lepog fudbala, osim ovog poteza Denkovića, na kraju, gde je kvalitetom i prelomio utakmicu, i tako se i završilo. Mi smo imali svoje prilike, otprilike došli u priliku da imamo priliku. Mi i dalje nastavljamo da šutiramo na gol, da se dodajemo kroz šesnaest metara, što nas je koštalo ko zna koliko puta, ali to je tako, Igman je bio konkretniji. Postigao golove i zasluženo pobedio“ – izjavio je Jurasović rekavši da je situacija u klubu nezavidna.

„Međutim, mislim da igramo mnogo bolje, da svima pravimo probleme. Prošlu utakmicu smo trebali da dobijemo, danas je onako, utakmica bila egal. Igman je zaslužio da pobedi, ali mi smo se vratili, nismo mogli da se vratimo drugi put, treći gol je to preseko, ali stvarno nemam šta da kažem zaslužena pobeda Igmana“ – dodao je Mihajlo Jurasović.

Šef stručnog štaba FK Igman Edis Mulalić je izjavio da je njegova ekipa danas uradila ono što je trebalo da uradi.

„Složio bih se stvarno sa kolegom u dosta stvari što je iznio sa utakmice. Negdje je rezultat možda i previsok za stanje na terenu. Kolegi želim sve najbolje, da se izvuku, jer oni su sigurno zaslužili više bodova. Niti je moja kurtoazija, ni ništa, ti momci igraju jer su to nova ekipa u stvaranju, igraju dobro. E, sad negdje da se nagrade rezultatom, gdje mi svi nekad i slabije da igraš da uzmemo bodove neke. Ali, što kaže kolega, to je jedna ozbiljna ekipa, sa ozbiljnim trenerom kojeg poštujem, i njegov rad i sa ozbiljnim igračima. Danas dosta teška utakmica, nismo „umirali“ danas u ljepoti, a kažem negdje svojim igračima, kvalitet je igrača da se privikneš na date uslove. E, sad, glupo je da mi tu nešto „umiremo“ u ljepoti, nema bodova, teren takav kakav jeste, znači kvalitet igrača je da se prilagodi na date uslove. Mi smo malo bolje se snašli, gdje je utakmica bila non-stop u egalu, mogla je otići sloodno i na drugu stranu, treba biti pošten i reći. Nagradili smo se golovima, na vrijeme golove dali, i što kaže kolega, treći gol je presjekao utakmicu i onda poslije nije bilo vremena ni Zvijezdi da stigne ili preokrene“ – rekao je Mulalić.

Igračima svaka čast, i jedne i druge ekipe, i nije bilo nekih povreda na dosta teškom terenu, jer stvarno je ovdje tri, četiri dana natopila teren kiša, bilo je teško igrati, bez neke ljepote, jedna radnička utakmica. Ali, i to je utakmica, i tu utakmicu treba nekad, pa ćemo ljepotu nekad drugi put gledati. Bitni su i nama i Zvijezdi bodovi i mislim, za ono danas što smo trebali da smo mi to odradili. Okrećemo se narednim utakmicama. Dosta je liga ujednačena, osim možda dvije, tri ekipe, koje su dominantne u nekim stvarima, ostali, vjerujte da i sama Zvijezda je vazda korektna i ljudi koji tu rade, i sigurno da su zaslužili više bodova nego koliko sada imaju, i za prikazano i za sve ostalo“ – dodao je Mulalić poželjevši im sretan put kući i da krenu sa pobjedama.

Nova tri boda su podsterk Igmanu za narednu prvenstvenu utakmicu u gostima kod Sloge D., a Zvijezda 09 gostuje kod GOŠK-a.

Igman sa 15 bodova zauzima 9. mjesto na tabeli, dok je Zvijezda 09 posljednjeplasirana ekipa sa 5 bodova.

radiokonjic.ba

04.11.2023.

amila@radiokonjic.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)