Pročitajte šta je Adnan Elezović izjavio za Radio Konjic

Nakon što je FK Igman izborio plasman u Premjer ligu BiH, Adnan Elezović lagano sklapa ekipu koja će se suprostaviti klubovima u Premjer ligi BiH.

Demir Jakupović i Azur Mahmić su pojačanja koja su potpisali ugovor 17. juna 2022, a danas je u prostorijama uprave kluba Sabljica Amar, Hebibović Kenan, Drljević Amer, Alić Berin, Iris Mandžuka i Duraković Elvir produžili vjernost našem klubu.

Izjava Adnana Elezovića za Radio Konjic

Šef stručnog štaba Adnan Elezović je rekao za Radio Konjic da su odmah nakon prozivke, koja je obavljena 16.juna, počeli sa pripremama za nastup u Premijer ligi BiH.

Igman će 29.juna otputovati na pripreme u Međugorje, gdje će biti do generalne utakmice koja je na rasporedu 8.jula 2022.godine, a protivnik će se znati u narednim danima.

25. juna FK Igman će odigrati prijateljsku utakmicu sa ekipom Željezničar na stadionu Grbavica, a 29.juna sa ekipom Zrinjski na stadionu pod Bijelim brijegom u Mostaru. Prijateljsku utakmicu će odigrati i na pripremama u Međugorju 2.jula sa ekipom Posušje, te 5.jula protiv FK Velež.

Prvu prvenstvenu utakmicu Igman igra 16.jula protiv ekipe Široki Brijeg, najvjerovatnije na stadionu Otoka, naveo je Elezović.

Elezović je rekao da su klub napustili Čomor, Hrelja, Zec, Graho Jusufbašić i Pehilj i da će najvjerovatnije biti još odlazaka. U klub su do sada stigla dva pojačanja

Korektno smo se razišli sa dosadašnjim igračima, a nama je cilj sada da dovedemo igrače koji imaju prvoligaška iskustva kako bi bili što konkurentniji.  U klub su došli Demir Jakupović i Azur Mahmić. Jakupović je igrao u Premijer ligi sa Rudarom iz Prijedora, a odigrao je 30 prvoligaških utakmica i bio  strijelac 6 golova. 20-godišnji Mahmić je stoper koji je igrao za Mladost iz Kaknja u Premijer ligi, a nakon toga je nastupao za NK Mura u Sloveniji.

Najvažnije je da je počela rekonstrukcija stadiona FK Igman, i da smo od NS BiH dobili minimalne uslove za određene radove na stadionu, po čijem ćemo okončanju, moći igrati utakmice u Konjicu. Nadam se da će svi u Konjicu dati svoj doprinos da sredimo stadion, koji će ostati našoj djeci na korištenje, poručio je Elezović.

 

Izvor: RadioKonjic.ba / fkigman.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)