Selektor Hadžibegić danas posjetio Konjic i FK Igman

Selektor fudbalske Reprezentacije BiH Faruk Hadžibegić danas je posjetio Konjic i FK Igman. Prilikom posjete sastao sa predstavnicima Uprave FK Igman Konjic.

“Došao sam u Konjic jer ovdje imamo prijatelje fudbalske koji se takmiče u našoj ligi. Imamo Husrefa Musemića koji je tu, FK Igman je jedan klub koji će sigurno imati perfektnu perspektivu bh fudbala. Došao sam i da se upoznam sa svim akterima ovdje, da dam podršku prema njima i njihovom radu” – kazao je Selektor.

Hadžibegić je podijelio i prve utiske o Gradskom stadionu u Konjicu: “Vidljivo je da ima jedan veliki napor ljudi koji se bave ovim poslom, da daju maksimalne uslove ekipi koja nastoji da ostvari što bolji rezultat. Mislim da ovaj naš mali bosanskohercegovački grad zaslužuje takav stadion i klub koji treba da igra u Premijer ligi svake godine”.

Hadžibegić je putem Facebooka odgovorio na najaktuelnija pitanja navijača koja su pristigla prethodnih dana, a za radiokonjic.ba  je kazao: “Mene interesuje mišljenje javnosti. Reprezentacija BiH nije moja privatna reprezentacija već svih građana BiH i svih navijača. Volim sve da čujem i sve što mogu da iskoristim u interesu bh fudbala ja to i prihvatim”.

U narednoj utakmici očekuje malo sreće s obzirom da ima povrijeđenih igrača.

“Daj Bože da svi igrači budu zdravi, da nema povrijeđenih. Već je Pjanić povrijeđen i Bešić. Volio bih da se to nije desilo. Očekujemo da ćemo imati malo sreće na našoj strani da dođemo do pobjede”- kazao je.

U okviru Kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine u fudbalu BiH će igrati protiv Islanda 23. marta 2023. godine.

Izvor: radiokonjic.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)