Senad Kašić nije više član FK Igmana, Senade, veliko hvala!

Bivši kapiten ekipe Igmana iz Konjica, Senad Kašić, napustio je FK Igman

“Senade, veliko hvala! Dječak koji je svoje prve fudbalske korake napravio u Igmanu, a kasnije i ponosno nosio kapitensku traku kluba, Senad Kašić, dugogodišnji član našeg kluba, napušta crveno-bijelu porodicu! Riječi hvale dugujemo našem Kaši koji je upisao 137 nastupa, 27 golova i 15 asistencija noseći dres boje srca!

Također, Senad je bio član šampionske ekipe koja je zlatnim slovima ispisala stranicu naše historije. Ta šampionska ekipa uvela je FK Igman u najelitiniji rang bh fudbala sigurno je da će vijekovima ostati upamćeni! Jedno je sigurno… Igman ostaje u srcu!”

SportSport.ba je kontaktirao Kašića kako bi saznali razloge napuštanja FK Igman Konic, ali i razgovarali s njim o historijskom uspjehu tima iz Konjica.

Imao si priliku da izboriš plasman u Premijer ligu BiH sa Igmanom.

“Mi smo ta generacija koje je uspjela da ispiše historiju kluba. Ja sam bio kapiten i to je nešto posebno za mene”, rekao je Kašić.

Sezona koja je završena bila je teška, ali na kraju je cilj ostvaren.

“Znali smo da će biti teška sezona, ali cilj je bio opstanak i na kraju smo uspjeli u tome. Dosta ranije bi mi to sve osigurali, ali neke druge okolnosti su odradile svoje. Sigurno je da je voo dobra ekipa Igmana koju niko nije nadigrao pogotovo u drugom dijelu sezone”, jasan je Kašić.

Iznenadila je tvoja odluka da napustiš Igman.

“Pa dobro, razlog je taj što planiram budućnost u Njemačkoj i to je jedini razlog zbog koje sam se odlučio da odem iz kluba”, završio je Kašić.

 

Izvor: SportSport.ba /fkigman facebook

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)