Vodeći golgeter Premijer lige zaista ima fantastičnu statistiku

Iza nas su susreti 12. kola Premijer lige.

Bilo je veoma uzbudljivo, a dobili smo i novog – starog prvog strijelca Premijer lige.

Radi se o Mirsadu Ramiću, sjajnom napadaču Igmana koji je jučer u porazu svog tima kod NK Široki Brijeg postigao dva pogotka.

Domaći su vodili 3:0, no Ramić je sa dva pogotka ‘zakuhao’ meč, no sam nije mogao donijeti bodove svom timu. Ramić je u Igman stigao iz FK Tuzla City, a nastupao je kao posuđen igrač u FK Sloboda.  Tuzlacima je donio opstanak sa nekoliko važnih pogodaka, bio je na pragu odlaska u inostranstvo, a kada se stvari nisu poklopile, odlučio je ostati u Premijer ligi.

Dobio je ponudu iz Igmana, te za sada pruža sjajne partije, iako je imao i problema sa povredom, pa nije bio u kadru svaki meč. Upisao je osam nastupa i zaista ima fantastičnu statistiku napadač rođen u Jablanici.

Prati ga Nemanja Bilbija sa šest pogodaka, a treba dodati da Zrinjski ima i tri meča manje, pa će Bilbija imati priliku da sustigne i prestigne Ramića.

Na pet su Ivan Ikić (FK Sarajevo), Luka Kulenović (FK Sloga Doboj), Semir Smajlagić (FK Tuzla City) i Bože Vukoja (NK Široki Brijeg).

Na tri je veliki broj nogometaša, tačnije njih skoro dvadeset.

Iz FK Željezničar su na tri Hamza Gasal, Dženan Haračić, Armin Hodžić i Semir Štilić, a iz FK Velež Dženan Zajmović i Nermin Haskić.

Kod Posušja se sa tri pogotka istakao Toni Jović, dok FK Sloboda Nikola Komazec, a u redovima FK Borac na tri poogtka je Momčilo Mrkaić. Tri pogotka iz FK Sarajevo su postigli Dal Varešanović i Nardin Mulahusejnović.

Na tri su i Salko Nargalić, Daniel Lukić, Amadou Coulibaly, Ognjen Todorović, Dimitrije Zarić….

U srijedu se igra zaostali meč 5. kola Premijer lige, dok susreti 13. kola Premijer lige za vikend.

 

Izvor: SportSport.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)