Igman: “Generalka” u petak protiv Leotara

FK Igman nalazi se već sedam dana u Međugorju na pripremama za nastup u Premijer ligi BiH. Šef stručnog štaba Adnan Elezović je kazao za radiokonjic.ba da pripreme prolaze predviđenim tokom.

“Pripreme prolaze predviđenim nekim tokom s tim da smo prethodnih dana imali virozu, tako da smo neke utakmice koje smo imali dogovorene protiv Posušja i Veleža bili primorani odgoditi, jer nismo imali dovoljan broj igrača za odigravanje utakmice. Jutros su svi igrači na treningu bili zdravi, počeli su svi da treniraju u punom trenažnom su procesu. Radimo maksimalno, imamo kvalitetne optimalne uslove da se što bolje pripremimo”, kazao je Elezović.

Posljednju provjeru pred nastup u Premijer ligi BiH fudbaleri Igmana imat će u petak u Međugorju gdje će se sastati sa ekipom Leotara.

“ Ovdje u Međugorju, u petak u 18:00h, igramo generalku sa Leotarom, gdje ću imati priliku vidjeti sa kakvom ekipom raspolažem pred nastup u Premijer ligu BiH”, dodao je.

Šef stručnog štaba Adnan Elezović naveo je i nove igrače koji su se priključili timu Igmana na pripremama u Međugorju.

“Što se tiče samih pojačanja u ovom pripremnom periodu sigurno da smo u potrazi za kvalitetnim premijerligaškim igračima koji imaju iskustvo i koji će pojačati sami kvalitet naše igre. U periodu dok smo na pripremama u Međugorju stigao je Amer Dupovac koji je dugogodišnji fudbaler FK Sarajeva i njihov kapiten koji će sigurno svojim iskustvom dosta doprinijeti našoj igri. Tu je Anes Vazda iz ekipe Radnik Bijeljina koji igra veznog igrača, a došao je i Edin Biber koji dolazi iz Radnika iz Surdulice, koji je igrao Prvu ligu Srbije. Doveli smo i jednog golmana to je Mićo Vukanović koji dolazi iz Leotara koji je prošle godine također branio u Premijer ligi “, kazao je Elezović.

radiokonjic.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)