Igman pobijedio Željezničar 2:0

Utakmica je odigrana po kiši, a klizav teren je igračima onemogućavao da prikažu kvalitetniju igru. Igman u prvom poluvremenu nije iskoristio terensku prednost, iako je Željezničar od 10. minute igrao sa gračem manje, kada je isključen Selimović zbog starta nad Pirićem, koji je bio primoran da zbog povrede napusti utakmicu u 24. minuti.

Igman je do prvog gola došao u 77. minuti golom kapitena Hebibovića, dok je Bojo u 84. minuti pogodio za 2:0, što je bio i konačan rezultat utakmice.

Na pres konferenciji nakon utakmice šef stručnog štaba FK Igman Edis Mulalić je izjavio da je bila teška utakmica.

Teren je bio težak za igru, nisam zadovoljan prvim poluvremenom, a sa drugim poluvremenom možemo biti zadovoljni. Mislim da smo loše reagovali na crveni karton Želje  u 10.minuti, jer smo prvih 35 minuta bili u egalu. Umjesto da smirmo loptu, žurili smo i bezveze trošili lopte“ – izjavio je Mulalić ocjenjujući igru u prvom poluvremenu.

„U drugom poluvremenu smo spustili loptu, vjera u ono što radimo i naš dogovor da napravmo višak, se dogodilo i rezultiralo golom. Htjeli smo da se nagradimo i drugim golom, nismo htjeli da se vratimo, momci su to zaslužili, marljivo su radili. Ne znam još sve igrače, ovdje sam tek tri sedmice, nemamo širok kadar za prijateljske utakmice da ih sve vidim. Dosta je još posla pred nama, a bitno mi je da vidim fitbek kod igrača da oni hoće i žele, a na nama je da to pretočimo u rezultat, zajedno s njima“–  izjavio je Mulalić.

Igman u narednom kolu dočekuje Zvijezdu 09, a Željezničar je domaćin ekipi Sloga D.

 

Izvor: RadioKonjic.ba

Foto: SportSport.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)