Milomir Šešlija nedavno je imenovan za šefa stručnog štaba FK Igman iz Konjica. Stručnjak koji je od ranije poznat bh. javnosti kao trener Veleža i Slavije, u svoj stručni štab birao je Adnana Elezovića, kojem je zanimljivo bio trener upravo u Veležu, dok je svoje mjesto u stručnom štabu zadržao trener specijalista Adnan Dizdarević.

Proslavljeni golman, a kasnije i trener Rođenih uz specijalizirani rad u prvom timu, angažovan je i kao trener golmana u omladinskom pogonu kluba iz Konjica.

“Zadovoljan sam uslovima u Igmanu. Čelnici su prepoznali važnost rada sa golmanima, te sam dobio potpunu slobodu u radu. Ovo je odgovoran posao i trudim se raditi ga predano i dobro. U prvom timu raspolažemo s trojicom kvalitetnih mladih golmana. Prednost u odnosu na kolege u ovom trenutku ima Alija Jamaković. Velika je sigurnost za saigrače, a ako ovako nastavi raditi, u budućnosti ga vidim i u nekom od klubova Premijer lige. Što se tiče omladinskog pogodna, tu također raspolažemo s nekoliko dječaka koji su veoma talentovani. Siguran sam da će Igman u budućnosti proizvesti kvalitetne golmane”, najavljuje Dizdarević.

Zanimljivo je da je Dizdarević uporedo angažovan i kao trener golmana u ženskoj pionirskoj i kadetskoj selekciji Bosne i Hercegovine, kao i da je bio nadomak angažmana u A selekciji u stručnom štabu Dušana Bajevića.

Također, osnivač je i voditelj mostarske škole golmana, koja okuplja talentovane golmane iz cijele Hercegovine.

 

Izvor: SportSport.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *