Počele pripreme za nastavak sezone u Premijer ligi BiH

Danas je na Gradskom stadionu u Konjicu održana prozivka igrača FK Igman Konjic uoči početka drugog dijela sezone u Premijer ligi BiH. Predstavnicima medija obratili su se Đahid Muratbegović, predsjednik FK Igman Konjic i Husref Musemić, šef stručnog štaba FK Igman Konjic.

 

“Desile su se promjene. Angažovali smo gospodina Musemića, poznato fudbalsko i trenersko ime. Mislim da smo uradili vrlo dobru stvar, nadam se da će biti promjena u igračkom kadru.  Pokušat ćemo imati po dva igrača na jednoj poziciji. Cilj svih nas je opstanak, a ubjeđen sam ako bude radio svako svoj posao, da ćemo to i ostvariti. Vraćamo se u naš grad, igrat ćemo 25. februara sa FK Željezničar, na našem terenu. Imamo malo vremena i puno posla” – kazao je Đahid Muratbegović, predsjednik FK Igman Konjic.

 

Husref Musemić, šef stručnog štaba FK Igman Konjic je izjavio da ih očekuje jako težak i neizvjesan period, te dodao: “Na nama je da pokušamo da radimo, da se što bolje pripremimo i da ostvarimo cilj, a to je da ostanemo u ligi. Kada je igrački kadar u pitanju, vjerovatno ćemo već sutra imati 2-3 nova igrača, radimo na tome. Ja nikada nisam volio koristiti termin pojačanje, to su novi igrači, a da li će biti pojačanje to će vrijeme pokazati”, rekao je Musemić, navodeći da će FK Igman otputovati na pripreme u Međugorje 5.februara. Klub će 21.januara  odigrati utakmicu sa Posušjem, 28.januara sa Veležom, 4. februara sa Širokim.

 

Senad Kašić, fudbaler FK Igman Konjic je kazao da je bitno da pripreme prođu bez povreda, a očekivanja su opstanak u društvu najboljih, te dodao: “Mislim da smo dosta dobro igrali, nekoliko utakmica nismo imali sreće gdje smo trebali sigurno  i više bodova osvojiti,, nadamo se da ćemo u drugom dijelu sezone to popraviti”.

 

Izvor: RadioKonjic.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)